Veel gestelde vragen over LPG-inbouw

Wat is de inbouwtijd van een LPG installatie?

De inbouwtijd verschilt per type auto.  Dit kan variëren van enkele dagen tot een week. U begrijpt dat de inbouw bij een 8 cilinder motor meer tijd in beslag neemt dan bij een 4 cilinder.
Wanneer u uw auto voor maandag 08.30 uur brengt, dan is deze aan het einde van de week weer klaar. Het is ook mogelijk om de auto op zaterdag te brengen en te halen.

Heb ik een mogelijkheid voor vervangend vervoer?

Tijdens de LPG-inbouw krijgt u bij ons gratis een leenauto ter beschikking.

Hoe lang heb ik garantie op de LPG-installatie?

Op een Prins LPG-installatie krijgt u twee of drie jaar garantie. Dit is afhankelijk van het type LPG-systeem. Wilt u de exacte garantietermijn weten voor het LPG-systeem in uw auto? Neem dan even contact met ons op.

Wat zijn de kosten van de motorrijtuigenbelasting?

Deze kosten verschillen natuurlijk per auto.
U kunt dit zelf berekenen via http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/motorrijtuigenbelasting/
Voor deze berekening heeft u het gewicht van uw auto nodig. Dit kunt u vinden op de kentekencard. Bij de LPG-inbouw wordt het ledig gewicht vermeerderd met 80% van de inhoud van de LPG-tank. Voorbeeld: bij een tankinhoud van 60 liter, wordt het ledig gewicht 48 kg. meer.

Wat ga ik besparen bij het rijden op LPG?

Klik hier om het voordeel te berekenen. Heeft u hier nog vragen over? Bel ons gerust.

Is LPG gevaarlijk?

Door de strenge veiligheidsnormen en de verplichte inbouw door een erkend RDW LPG-installateur zijn LPG auto’s even veilig als benzine- en dieselauto’s.

Kan ik ook LPG tanken in het buitenland?

In vrijwel alle Europese landen is autogas verkrijgbaar, vooral langs de snelwegen. Mocht je onverhoopt toch geen LPG kunnen tanken, is er geen reden tot paniek: een auto op autogas rijdt ook probleemloos op benzine. Je hoeft dus nooit zonder brandstof te staan. Er zijn diverse websites en apps beschikbaar waar alle Europese tanklocaties overzichtelijk zijn te vinden.

In het buitenland heb je echter wel een andere vulnippel nodig. Lees hier welke je nodig hebt. Ons advies is echter om altijd beide nippels mee te nemen, dan kom je nooit voor problemen te staan. Deze nippels zijn bij ons verkrijgbaar.


Heeft u nog meer vragen?  Bel ons gerust! Tel: 077-4773355